Word vriend en ondersteun de liefdevolle zorg van het hospice.

Voor iedereen die zich betrokken voelt bij het hospice is er de Vriendenstichting. Samen ondersteunen we de Regenboog. We werken samen, delen kennis en ontmoeten elkaar. 'Liefdevolle zorg voor iedereen’ is het motto van Hospice de Regenboog. Als vrienden van het hospice is het onze missie dat mogelijk te maken. Doet u mee?

De palliatieve zorg die gasten van ons hospice ontvangen, wordt vergoed door zorgverzekeraars. Maar heel graag bieden wij onze gasten en hun naasten méér dan goede zorg. In deze laatste fase is het zo waardevol samen nog mooie momenten te beleven in een fijne, huiselijke omgeving. Een bloeiende tuin of intiem concert kan dan veel betekenen. Maakt u het mogelijk met een gift? Want om die extra zorg en aandacht te kunnen bieden, zijn aanvullende financiële middelen nodig. U kunt hieraan bijdragen door vriend te worden van ons Hospice De Regenboog.

 

De vriendenstichting

Uw structurele of eenmalige gift wordt beheerd door de Stichting Vrienden van Hospice De Regenboog. Vanuit de stichting worden eenmalige projecten betaald die het verblijf in ons hospice nog prettiger maken en voor kostbare momenten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een huiskamerconcert, aangepaste verlichting in de gastenkamers, de aanleg en het onderhoud van de tuin of de aanschaf van een (verrijdbare) piano. De stichting bepaalt ieder jaar samen met de directie waar de giften aan worden besteed.

Als vriend bent u belangrijk voor het hospice. Daarom nodigen we u ieder najaar uit voor onze vriendenbarbecue. Natuurlijk bent u daarnaast altijd welkom voor een kopje koffie. U kunt dan gelijk met eigen ogen zien wat er met uw bijdrage gebeurt. We ontmoeten u graag!

 

Manieren van geven

Natuurlijk bepaalt u helemaal zelf hoe veel en hoe vaak u geeft. Elke gift is meer dan welkom! Geven kan op de volgende manieren:

Structureel

U geeft een jaarlijkse of maandelijkse donatie aan Hospice De Regenboog. Deze wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. U ontvangt als vaste vriend vier keer per jaar een nieuwsbrief.

Schenking

U legt vast dat u het hospice voor minimaal vijf jaar met een vast bedrag steunt. Voordeel is dat uw gift volledig aftrekbaar is van de belasting. U legt de schenking of periodieke gift vast met een modelovereenkomst van de belastingdienst.

Legaat

U neemt Hospice De Regenboog op in uw testament. Dat kan via een legaat: een vastgesteld geldbedrag of bepaald goed (bijvoorbeeld een waardevol voorwerp of een huis) dat u nalaat aan de vriendenstichting.

Eenmalige giften

U steunt het hospice met een eenmalige gift. U kunt deze overmaken op: NL65 RABO 0121457435 t.n.v. Stichting Vrienden Protestants-Christelijk Hospice De Regenboog Nunspeet te Nunspeet.

Of scan de QR-code en geef direct en veilig online.

Wilt u een actie opzetten om geld in te zamelen voor het hospice? Fijn! We denken graag met u mee. Neem contact met ons op via 0341-250962.

ANBI-Status

Hospice De Regenboog is door de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften die aan de vriendenstichting worden gedaan, aftrekbaar zijn van uw belastbaar inkomen bij de jaarlijkse aangifte.

Word vrijwilliger

U kunt Hospice De Regenboog ook steunen met uw tijd! Onze persoonlijke en kleinschalige zorg is alleen mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Kijk hier voor meer informatie en de verschillende functies.

Gegevens Stichting Vrienden

Stichting Vrienden Protestantse – Christelijke Hospice De Regenboog Nunspeet
Potsgildewegje 3
8071WP Nunspeet
IBAN: NL65 RABO 0121457435
Kamer van Koophandel 08146657

De stichting is te bereiken via stvrienden@hospicenunspeet.nl. Voor het doorgeven van wijzigingen en het aanmelden van donateurs kunt u mailen naar administratie@hospicenunspeet.nl.

Help mee Steun ook!