Eerste aankondiging Branchemeeting 2018

Branchemeeting 2018Op 11 oktober 2018 organiseren we D.V. opnieuw een Branchemeeting n Nunspeet. We kijken met genoegen terug op de afgelopen twee Branchemeetings. Misschien wilt u de verslagen nog eens bekijken.

Het thema van deze avond is ´Levend verlies´. Hiermee bedoelen wij de verlieservaring die mensen in de laatste levensfase ervaren, zoals verlies van autonomie, lichamelijke aftakeling en regieverlies. Waardevol mens zijn….zo wordt het door hen niet altijd ervaren.

Wij hebben Prof. dr. Manu Keirse bereidt gevonden een bijdrage te leveren aan deze avond. Als klinisch psycholoog en specialist met betrekking tot rouwverwerking in de laatste fase heeft hij ons veel te vertellen.

We hopen opnieuw een grote groep zorgverleners te ontmoeten om kennis te delen. Reserveert u vast de datum in uw agenda. U hoort snel meer van ons.

We hebben momenteel een vacature voor verpleegkundige.

Nieuw bestuurslid gezocht voor Stichting Vrienden

Open dag hospice NunspeetBinnen het bestuur van Stichting Vrienden van Hospice De Regenboog in Nunspeet is ruimte voor een nieuw bestuurslid.

Vanwege de kleinschaligheid en de intensieve palliatieve zorg blijven aanvullende financiële middelen nodig. Om die reden is de Stichting Vrienden van hospice De Regenboog opgericht om de benodigde donaties en giften in te zamelen. Dit doet zij onder andere door het organiseren van concerten en het geven van presentaties over het hospice.

Lees verder ‘bestuurslid gezocht’

5 maart Informatieavond in Elburg: moeten we altijd behandelen?

In de serie informatieavonden “Van Betekenis” zijn we op D.V. 5 maart in Elburg. De vraag die we deze avond bespreken is : Moeten we altijd behandelen? Mag er een moment zijn dat je hiermee stopt en wie bepaalt dat?  We hebben gemerkt dat dit vragen zijn die veel mensen bezig houden en het goed is hier met elkaar bij stil te staan. Niet alleen wanneer wij ziek zijn, maar ook juist wanneer wij nog gezond zijn!

Deze avonden worden georganiseerd door Het Baken, WIEL en Hospice De Regenboog.

Mw. Jeanine de Ruiter, werkzaam als Oncologie verpleegkundige in het Sint Jansdal ziekenhuis te Harderwijk geeft informatie en denkt met ons na over dit thema. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Locatie en aanmelden

De toegang tot deze avond is gratis. We vinden het fijn als u zich aanmeldt zodat we ons goed kunnen voorbereiden. Aanmelden kan via onderstaand formulier of via 0341 250962.

Deze informatieavond wordt gehouden in het Multifunctioneel Centrum Het Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De avond is van 19:30u tot 21:00u. U bent welkom vanaf 19.15 uur.

Aanmelden voor de informatieavond op 5 maart in Elburg

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Aanmelding informatieavond 5 maart 2018

Ik kom met de volgende personen (als u alleen komt vult u niets in)

Ik had ook een specifieke vraag waar ik graag een antwoord op zou horen

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Directeur van hospice De Regenboog draagt fakkel over

Op 1 februari 2018 heeft mw. Gerda Bronkhorst de fakkel overgenomen van mw. Joke Overeem-Prins als directeur van hospice De Regenboog.

Mw. Bronkhorst (43) is werkzaam geweest als oncologie verpleegkundige werkzaam in het UMC Radboud in Nijmegen. Ook is zij als verpleegkundig consulent verbonden aan het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Mw. Overeem was vanaf de start in 2009 betrokken bij hospice De Regenboog. Samen met alle medewerkers heeft zij een professionele organisatie kunnen realiseren. Een zorgzaam thuis waar veel mensen betrokken, deskundige en gastvrije zorg en begeleiding ontvangen hebben vanuit de kernwaarde respect. Mw. Overeem maakt gebruik van de pré pensioen regeling.

Als bestuur hebben we vertrouwen in de nieuwe directeur van hospice De Regenboog. Ook de komende tijd willen we er zijn voor onze burgers uit de regio.

Informatieavond vrijwilligerswerk terminale thuiszorg Oldebroek

vrijwillige terminale thuiszorg oldebroek, informatieavond 21 november

Op 21 november 2017 is er een Informatieavond vrijwilligerswerk terminale thuiszorg Oldebroek. Tijdens deze avond kunt u zich geheel vrijblijvend laten informeren over vrijwilligerswerk voor de nieuw op te richten vrijwillige terminale thuiszorgorganisatie De Regenboog Oldebroek.

De avond wordt gehouden in Kulturhus de Talter, Stouwdamsweg 4 in Oldebroek om 19.30 uur.

Hospice De Regenboog

In hospice De Regenboog Nunspeet worden mensen uit de gemeenten Oldebroek, Elburg en Nunspeet opgenomen als het ziekenhuis niet meer hoeft en het thuis niet gaat of niet wenselijk is. De levensverwachting is dan minder dan drie maanden.

Terminale thuiszorg Oldebroek ook De Regenboog

Wanneer iemand graag thuis wil blijven is ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers noodzakelijk. De NPV in Oldebroek gaat incidenteel al in op vragen voor de thuissituatie. De behoefte wordt gevoeld om dit structureel te gaan doen. Vandaar dat er samenwerking gezocht is met hospice De Regenboog.

Tijdens de informatiebijeenkomst, die om 19.30 uur begint, vertellen we u graag meer over dit vrijwilligerswerk. U kunt die avond ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Graag tot ziens. Voor meer informatie: tel. 0341 25 09 62; vragen naar Corrieke Voerman of Joke Overeem.

Branchemeeting 2017, de presentaties kunt u downloaden.

Branchemeeting 2017 ligt al weer 1,5 weken achter ons. We hebben veel leuke reacties gehoord en gelezen. Wat fijn en leuk dat er zoveel zorgprofessionals op de branchemeeting af zijn gekomen. Voor wie het interessant vindt is de uitslag van de evaluatie hier te vinden. Bedankt voor het invullen, we zijn blij met de uitslag.

De lezingen van Els van Wijngaarden en Everlien de Graaf werden goed ontvangen. We hadden beloofd om de presentaties beschikbaar te stellen via deze website. De sprekers hebben beiden de voorkeur voor het delen van de informatie via een pdf document. Hieronder kan je ze downloaden.

Signaleren, volgen en verdiepen van Everlien de Graaf

2017_10 Branchemeeting PZ van Els van Wijngaarden.

We bedanken nogmaals ook Stichting Roparun voor het mogelijk maken van de palliatieve boxen.

 

Stichting Roparun steunt Branchemeeting 2017

Stichting Roparun steunt Branchemeeting 2017 en maakt het mogelijk dat we 70 palliatieve boxen kunnen uitdelen aan de deelnemers aan de branchemeeting.

Op 12 oktober staan er 70 palliatieve boxen te wachten op de deelnemers aan de branchemeeting. Net als vorig jaar mag iedere instelling er in eerste instantie één meenemen. Als er over zijn kunnen we ze verder verdelen maar gezien het aantal deelnemers is dat niet van toepassing.