Alles klaar voor de open dag in hospice De Regenboog

Alles staat klaar voor de open dag in hospice De Regenboog in Nunspeet

Morgen 13 oktober is het de internationale dag van de palliatieve zorg. Door heel het land zetten hospices de deuren open om mensen te laten zien wat er allemaal gebeurd in een hospice. Kom ook naar de open dag in hospice De Regenboog. Dan laten we u ook zien wat palliatieve zorg inhoudt.

Open dag in hospice De Regenboog

U bent op 13 oktober van harte welkom om ons hospice te komen bekijken. En niet alleen kijken: we hebben een doorlopende presentatie in de koffiekamer. Als u de presentatie bekeken hebt weet u echt een stuk meer over de palliatieve zorg. Vragen als ‘wie is de grondlegger van de palliatieve zorg’ en ‘wanneer komt iemand in aanmerking voor een verblijf in een hospice’ komen aan de orde.

Vragen die u ook aan de aanwezige verpleegkundigen en coördinator kunt stellen. Tijdens de open dag kan er niet te lang worden stil gestaan bij uw persoonlijke situatie. We maken daar graag een afspraak voor op een ander tijdstip. Ga niet naar huis, zonder dat u een antwoord hebt gekregen of een afspraak hebt gemaakt.

Voor wie is de open dag geschikt?

De open dag is geschikt voor alle leeftijden. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er veel mensen even willen komen kijken in het hospice waar ze zo vaak iets over horen tijdens een concert of een kerkblaadje. Veel mensen komen ook echt om te kijken hoe het eraan toegaat in een hospice, bijvoorbeeld omdat ze binnen de familie te maken hebben met ziekte. Een open dag is dan een mooi moment om ‘under cover’ even te kijken.

De open dag in hospice De Regenboog is ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk. Op dit moment hebben we vacatures voor zorgvrijwilliger en voor een kookvrijwilliger.

Open dag of open uren

We willen rekening houden met de gasten die momenteel bij ons verblijven. Daarom zetten we onze deuren alleen open tussen 10.00 en 13.00 uur. Dat is een korte tijd, maar u bent echt van harte welkom. We zijn trots op ons hospice en vertellen er graag over.

Verkoop

Een open dag zonder verkoop is geen open dag. Ook dit jaar zijn er weer van allerlei (zelfgebakken) lekkernijen, kaarten en andere producten te koop. Ook hebben we weer een kunstexpositie in onze gangen die echt de moeite waard is om te bekijken. En we hebben ook een vraag voor u: hoeveel rolletjes pepermunt zitten er in de glazen pot? De winnaar gaat naar huis met een leuke bon.

Vacature voor bestuurslid van de Stichting Vrienden

U weet, als hospice willen we kleinschalig blijven. Daarom zijn inkomsten via sponsoracties en donaties altijd erg welkom. Die worden gebruikt om de kleinschaligheid en vooral de huiselijkheid van ons hospice te kunnen volhouden. Wilt u donateur worden, dat zou geweldig zijn.

Momenteel is er ruimte voor een nieuw bestuurslid van de Stichting Vrienden van Hospice De Regenboog. Tijdens de open dag kunnen we u daar meer over vertellen.

Praktisch

In de straten rond het hospice kan volgens het normale verkeersreglement geparkeerd worden. Op ‘de berg’ zal snel niet voldoende ruimte zijn. We hebben een goede verstandhouding met onze buren en dat willen we graag zo houden. Wilt u daarom alleen parkeren waar het echt kan en mag.

Van betekenis 8 oktober 2018: Voeding en kanker

informatieavond in Nunspeet, van betekenis 8 oktober 2018, voeding en kanker

Op 8 oktober 2018 is er een avond ‘Van Betekenis’ in Nunspeet. Drs. J.H.T. Hettema (huisarts) zal spreken over ‘Voeding en kanker’. Zowel de preventieve – als de therapeutische werking van voeding bij kanker zal het onderwerp van gesprek zijn.

Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Voor: Voor alle burgers van de Gemeente Nunspeet
Wanneer: 8 oktober 2018 vanaf 19.15 uur. Locatie: Veluvine, F.A. Molijnlaan 186 te Nunspeet.
Deelname aan de avond is kosteloos, wel graag aanmelden. Dit kan tot 2 oktober via  info@hospicenunspeet.nl; tel. 0341-250962.

Blijf niet met vragen zitten.
Laat u informeren voor nu en later.
U bent van harte welkom.

Geslaagde sponsoracties voor ons hospice

Geslaagde sponsoracties voor Hospice Nunspeet

In september waren er verschillende geslaagde sponsoracties voor ons hospice in Nunspeet. Het blijft geweldig om te merken dat er zoveel mensen zijn die ons hospice in Nunspeet een warm hart toedragen.

Schuurverkoop in Elspeet

Op 15 september was er een grote Schuurverkoop in Elspeet. Het was een succesvolle dag, zo meldde Evelien Schouten. De opbrengst is verdeeld over het kinderhospice in Barneveld en ons hospice. Dat betekent dat er een bedrag van € 230 onze kant op is gekomen. Bedankt Evelien en allen die jou meehielpen bij deze Schuurverkoop.

Wandeltocht

geslaagde sponsoracties voor ons hospice in NunspeetEen grote groep sportieve wandelaars liepen kilometers door de bossen bij Hulshorst. Wordt de wandeltocht een traditie? Dit was immers al de tweede keer dat Bertha en Gretha de wandeling hebben georganiseerd. Samen hebben ze € 834 euro bij elkaar gelopen.

Bedankt allemaal!

Een leuke actie van Froyo & Limburgia!

Kersen-monchoutaart, dat was de actievlaai van Froyo & Limburgia begin september! Elke verkochte taart betekende een donatie van €2,50 voor het hospice “de Regenboog” in Nunspeet. In totaal leverde deze leuke geste een bedrag op van € 125,00. Namens stichting Vrienden van het Hospice nam dhr. van der Stege de cheque in ontvangst.

Froyo en alle taarteters, bedankt!

Wordt u ook vriend van ons hospice?

Wilt u vriend worden van Hospice De Regenboog en jaarlijks een donatie geven? Met deze financiële steun kunnen we onze huiselijke uitstraling behouden. De vriendenstichting is bij de belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling en heeft de ANBI-status. Meer informatie kunt u op de pagina van de Stichting Vrienden lezen.

Hospice de Regenboog in Nunspeet houdt open dag op 13 oktober 2018

Hospice de Regenboog in Nunspeet houdt open dag op 13 oktober 2018

Hospice de Regenboog in Nunspeet houdt open dag op 13 oktober 2018. Zoals ieder jaar gebeurt dat in de week van de palliatieve zorg.

Op zaterdag 13 oktober 2018 is er D.V. weer een open dag in Hospice de Regenboog. U bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen.

Door een bezoek aan het hospice te brengen kunt u rustig eens kijken wat een opname in het hospice inhoudt en welke mogelijkheden er zijn.

We informeren u graag over het werk van vrijwilligers en verpleegkundigen. Professionals en vrijwilligers werken samen aan goede zorg voor onze gasten. We zijn momenteel op zoek naar nieuwe zorgvrijwilligers en een kookvrijwilliger.

Tijdens de open dag zijn er verschillende lekkernijen, kaarten en andere producten te koop. Ook kinderen zijn van harte welkom! De koffie staat voor u klaar tussen 10.00  en 13:00 uur.

We laten u graag het hospice zien.

 

Uitnodiging Branchemeeting 2018

Uitnodiging Branchemeeting 2018

Expertisecentrum Hospice De Regenboog Nunspeet organiseert samen met het Netwerk Palliatieve Zorg de Branchemeeting 2018. U bent als zorgprofessional van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn op 11 oktober 2018.

Het is de derde keer dat Hospice De Regenboog een Branchemeeting organiseert tijdens de week van de palliatieve zorg.

Prof. Dr. Manu Keirse komt spreken

De spreker tijdens Branchemeeting 2018 is prof. dr. Manu Keirse. Hij is klinisch psycholoog en specialist met betrekking tot rouwverwerking in de laatste levensfase. Het thema is ‘Levend verlies’. Als iemand in de laatste levensfase verkeert wordt er veel verlies geleden. Denk aan het verlies van autonomie en regieverlies.  En hoe kan je hier als verpleegkundige of verzorgende de zorgvrager en zijn omgeving in begeleiden.

Inschrijven en accreditatiepunten

De inschrijving voor deze Branchemeeting verloopt via het Netwerk Palliatieve Terminale Zorg Noordwest Veluwe. Via hen wordt u ook verder op de hoogte gehouden van ontwikkelingen rond de Branchemeeting. Inschrijven kan vanaf 1 september via dit formulier.

De V & VN heeft dit bijscholingsmoment gewaardeerd met 2 punten.

Stands en netwerken

Er zullen verschillende stands zijn waar u rustig kunt rondkijken en kunt netwerken.

Plaats en locatie

De Branchemeeting vindt ook dit jaar plaats in De Hoeve van Nunspeet, Elspeterweg 14, 8071 PA Nunspeet. Als u een TomTom gebruikt wordt u aangeraden de postcode te gebruiken voor het bepalen va de route. De Hoeve van Nunspeet ligt op loopafstand van het station.

Inloop 18.15 uur en 18.45 start het programma. Het complete programma kunt u hier bekijken en printen.

Voor vragen, suggesties en opmerkingen kunt u terecht bij het hospice via 0341-250962 en info@hospicenunspeet.nl

 

Zie ook deze pagina

 

Koop een vlaai bij Froyo & Limburgia en steun het hospice, actie tot 8 sept.

Froyo & Limburgia bakt een actievlaai voor het hospice

Vanwege de kleinschaligheid en intensieve zorg blijven aanvullende financiële middelen nodig bij hospice De Regenboog. Onze stichting vrienden is daarom altijd op zoek naar manieren om die financiën wat aan te vullen. Deze keer is er een actie bedacht in samenwerking met Froyo & Limburgia in Nunspeet.

Want Froyo & Limburgia gaat een actievlaai voor ons bakken!

Iedereen in Nunspeet kent de heerlijke vlaaien van Froyo & Limburgia. Als u tussen 27 augustus en 8 september een overheerlijke monchou kersenvlaai koopt doneert Froyo €2,50 aan het hospice. Tegen inlevering van een actiebon die vrijwilligers en medewerkers hebben gekregen doneren ze €4,00 per monchou kersenvlaai. vlaaienactie hospice de regenboog

Actievlaai reserveren/bestellen

Om ook van deze heerlijke vlaai te kunnen genieten is het verstandig de vlaai te bestellen. Dat kan via 0341-263950 en via deze pagina. De actie loopt van 27 augustus tot en met 8 september.

Froyo & Limburgia kunt u vinden aan het Stationsplein 1 in Nunspeet. De monchou kersenvlaai kunt u daar ophalen.

Bent u niet zo gek op monchou kersenvlaai? Dan brengt u hem langs bij het Hospice of bij één van de basisscholen die aankomende weken weer beginnen. Of een verzorgingshuis, het politiebureau, de brandweer.

Niet leuk? Dan wilt u het hospice misschien op een andere manier helpen. Met uw financiële steun kan het hospice de kleinschaligheid behouden en kan de huiselijke uitstraling van gebouw en tuin behouden blijven.

Eet smakelijk allemaal! En alvast heel erg bedankt.

Direct de vlaai bestellen.

Loop mee voor het hospice!

Vorig jaar was de wandeltocht voor het hospice een groot succes. Loop ook dit jaar mee voor het hospice! Onderin deze pagina kunt u zich direct aanmelden.

Ook dit jaar willen wij een wandeltocht organiseren waarvan de opbrengst bestemd is voor Hospice de Regenboog. De wandelingen gaan door de prachtige omgeving van Hulshorst. Anders dan vorig jaar zijn er nu twee afstanden,  te weten ±10 en ­­± 15 kilometer.

Loop mee voor het hospice op 15 september 2018! U kunt alleen uzelf opgeven maar misschien neemt u uw bijbelkring of buren gezellig mee. Leuk om elkaar nog beter te leren kennen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50.

10 km. Start: tussen 10:30 en 11:00 uur.

15 km. Start: tussen 09:30 en 10:00 uur.

De start van de wandeling(en) is bij de Familie Karssen, Poppeswegje 17, 8077 RT te Hulshorst. Vanaf 09:00 (15 km) en 10:00 (10km) is er ontvangst met koffie. Tijdens de wandeling is er een plaspauze. Na afloop van de wandeling, rond 14:00 uur, is er weer heerlijke soep, bereid door de Fam. Karssen.

Opgeven voor 8 september a.s. bij:

Berta van den Hoorn, tel. 06-30107017

Gretha Karssen, tel. 06-57234233,

Tip: stevige (wandel)schoenen!

Let op!! Maximaal 60 deelnemers, dus vol is vol!

Ik loop mee voor het hospice!

Dit is een privé-initiatief. De gegevens die u aanlevert worden direct naar één van de organisatoren gestuurd en worden niet in deze website opgeslagen.


Deze mensen lopen gezellig mee

We gaan voor de
10 km15 km