Branchemeeting 2021

Lees hier alles over Branchemeeting 2021!

Zoals elk jaar wordt er in de week van de Palliatieve zorg een Branchemeeting georganiseerd door Hospice De Regenboog uit Nunspeet en Netwerk Palliatieve Zorg NoordWest-Veluwe. Branchemeeting 2021 wordt gehouden op donderdag 7 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. De bijeenkomst is ‘live’ in de Opstandingskerk van Nunspeet, maar u kunt de scholing ook online meemaken. Alle zorgverleners op de Noordwest Veluwe zijn van harte uitgenodigd. Op deze pagina leest u over het programma en kunt u zich gelijk aanmelden.

Thema: Hoop sterft als laatste

Artsen en verpleegkundigen/verzorgenden vinden het soms moeilijk om te gaan met ongeneeslijk zieke patiënten die ondanks alles hoop houden. Corine Nierop – van Baalen laat op Branchemeeting 2021 zien welke processen een rol spelen bij het koesteren van hoop en dat het niet gaat om ontkenning.
Als humanistisch raadsman begeleidt Willem Blokland mensen bij hun levensvragen en problemen. De vrees verlamt en de hoop doet leven. Hij komt vaak patiënten tegen die gevangen zitten tussen hoop en vrees. Dat leidt soms tot bijzondere situaties. Tijdens de Branchemeeting zal hij hierover vertellen.

Zorgverleners hebben na afloop inzicht in hun eigen waarden en normen rondom hoop en ongeneeslijke zieken. En ze weten wat ze hierin lastig vinden en hoe ze om kunnen gaan met hoopvolle palliatieve patiënten.

Neem gerust contact op als u na het lezen van de rest van deze pagina nog vragen heeft. U kunt de uitnodiging hier downloaden.

Programma Branchemeeting Palliatieve zorg 2021

18.45    Inloop (thuis inloggen)
19.00    Welkomswoord door Hospice
19.05    Corine Nierop – Handreiking omgaan met hoop
19.45    Koffiepauze
19.55    Willem Blokland – Humanistische benadering van hoop en vrees
20.35    Vragen stellen aan panel (thuis kan dit via whatsapp)
21.00    Dankwoord
21.15    Afronden en afsluiten door Hospice

In het kort

  • Voor zorgverleners NW Veluwe
  • Donderdag 7 oktober 2021
  • 19:00-21:00 uur
  • Opstandingskerk Feithenhofweg 24, 8071 XB Nunspeet
  • Ook via live-stream (details volgen nog).
  • Er zijn geen kosten aan verbonden
  • Accreditatie is aangevraagd vanuit IKNL i.s.m. Fibula
  • Tijdens het aanmelden maakt u een keuze voor online of live aanwezig.
  • Uitnodiging in PDF
Sprekers en Organisatie Branchemeeting 2021

Corrine Nierop – van Baalen

Verpleegkundig specialist oncologie in HMC Antoniushove, postdoc onderzoeker/ docent lectoraat oncologische zorg bij Haagse Hogeschool Den Haag. Auteur van de handreiking: ‘Omgaan met hoop’. Het doel van de handreiking is om zorgverleners te ondersteunen in het omgaan met hoopvolle, palliatieve patiënten.  Bekijk op LinkedIn.

Willem Blokland

Humanistisch raadsman. Centra voor Levensvragen NW Veluwe, Eemland en ZO Utrecht. Hij werkte lange tijd in de oncologische- en palliatieve zorg en onderwijs in het UMC Utrecht. Accent op: veerkracht, zingeving, aandacht & mindfulness, verlies & rouw, existentiële crisis en palliatieve zorg. Bekijk op Linkedin.

palliatieve zorg noordwest veluwe
Branchemeeting Palliatieve zorg 2021 Ik wil mij graag aanmelden!