De regenboog tijdelijk corona-hospice

corona-hospice hospice nunspeet

Vorige week schreven we dat Hospice De Regenboog gewoon geopend blijft, voor patiënten in de laatste levensfase, maar dat we geen covid-19 patiënten opnemen.  Soms gaan ontwikkelingen erg snel in deze corona periode. Vanaf 9 april is onze zorgvoorziening namelijk geopend voor gasten die besmet zijn met het covid-19 virus. Ook voor hen bij wie waarschijnlijk sprake is van dit virus. Niet alle gasten zijn hierop getest.

Lees hier de actuele maatregelen rond corona

Samenwerking met hospices van Nijkerk, Harderwijk en Ermelo

Het netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe waar Hospice Jasmijn, Hospice Willem Holtrop en Hospice Nijkerk ook deel van uit maken heeft besloten de krachten te bundelen in deze periode. Het gebouw van ons hospice in Nunspeet is het meest geschikt voor de maatregelen die nodig zijn bij het verplegen van gasten met covid-19. De gangen waar onze gastenkamers zich bevinden kunnen gemakkelijk afgesloten worden van de centrale ruimtes bijvoorbeeld.
En daarbij komt dat er in Nunspeet relatief meer besmettingen zijn dan in de andere steden en dorpen.

Vijf gastenkamers zijn geopend voor deze speciale groep patiënten.

Huidige gasten overgeplaatst, verpleegkundigen verdeeld

De huidige gasten van het hospice zijn ondertussen overgeplaatst naar Hospice Nijkerk. Dat was geen gemakkelijke stap, maar gelukkig voelt iedereen in deze situatie de noodzaak van deze ongewenste overplaatsing. Er vindt een uitruil plaats van verpleegkundigen, vanwege gezondheisredenen kunnen niet alle verpleegkundigen de patiënten met covid-19 verplegen.  Zo gaat er een aantal van Hospice De Regenboog werken in het hospice van Nijkerk en komen er vanuit Hospice Nijkerk verpleegkundigen werken in Hospice De Regenboog.

De zorg gaat door

We zijn blij dat de zorg door kan gaan voor onze gasten. En we zijn blij dat we zo als hospice een bijdrage kunnen leveren aan de zorg in deze Corona periode. Door deze samenwerking blijven er drie hospices vrij voor de opvang van de reguliere palliatief terminale patiënten.
In Hospice De Regenboog vangen we vanaf donderdag 9 april 5 gasten die besmet zijn met covid-19 op. We zijn blij dat dit mogelijk is door 24 uurs inzet van verpleegkundigen en vrijwilligers. We zijn hen en hun achterban hier dankbaar voor.

Voor vragen en opmerkingen kunt u onze gegevens vinden op de contactpagina.

Alle berichten in: Nieuws