We blijven ons houden aan de veiligheidsmaatregelen die het RIVM en de overheid hebben vastgesteld. Dus dat betekent dat we ook meegaan in de versoepelingen die mogelijk zijn. Hoe we de maatregelen in ons hospice vormgeven bespreken we met de contactpersonen van onze gasten. Als u vragen heeft als u op visite wilt komen, kunt u hen daarnaar vragen.
Hieronder melden we steeds de actuele maatregelen die wij nemen in verband met corona.

5 oktober 2020

Met ingang van vandaag vragen we iedereen die het hospice binnen komt zich te registeren. Het gaat om een korte gezondheidscheck en een registratie van bezoekers die we kunnen raadplegen als er een bron- en contactonderzoek nodig mocht zijn. De registratie gebeurt online. U krijgt toegang tot het registratieformulier middels een QR-code. Deze vindt u op de tafel bij de ingang van het hospice. Hier ziet u ook pompje met handalcohol. Na registratie en het desinfecteren van uw handen kunt u het hospice binnenkomen.
Als het echt niet lukt met de QR-code kunt u een papieren formulier invullen, deze vindt u ook op de tafel bij de ingang. U ziet daar een brievenbus staan waar u het formulier in mag doen.
We gaan uw gezondheidscheck niet actief bekijken. We vertrouwen erop dat u zelf beslist dat u naar huis gaat als u een keer ‘ja’ hebt moeten invullen. Als u in de categorie hooikoorts etc. valt kunt u even overleggen met de verpleegkundige of coördinator.

De gezondheiddscheck en de registratie moet iedere keer dat u komt gebeuren omdat er bij een mogelijke bron- en contactonderzoek teruggegrepen moet kunnen worden op 48 uur voordat de persoon die positief getest is op corona de klachten kreeg. De gegevens op papier worden daarna in een gesloten box bewaard. De onlinegegevens worden door ServeIT ongezien verwerkt, met hen hebben we een verwerkingsovereenkomst gesloten voor alle digitale gegevens. Zodra het kan worden de gegevens weer verwijderd.

Een QR code wordt gelezen met een QR-scanner.Deze vind u in de Google Play Store of in de App Store. Als u dit bericht op uw telefoon leest, klikt u voor Android hier en voor een Iphone hier.

U hoeft zich overigens niet af te melden als u weer naar huis gaat.

1 juli 2020

We blijven ons houden aan de voorzorgsmaatregelen die de overheid ons adviseert. Daarom blijven zoveel mogelijk vrijwilligers thuis. Kookvrijwilligers koken nog steeds voor ons, maar doen dat thuis en geven het bereide eten af bij de voordeur. We vragen bezoekers zich te registreren op de gastenkamers.
We hebben ook besloten dat Branchemeeting 2020, het jaarlijkse moment van deskundigheidsbevordering voor zorgprofessionals in onze regio doorgaat. Maar wel online.

1 mei 2020

Van 4 april tot 30 april was Hospice De Regenboog een Covidhospice. Omdat bij huisartsen en het ziekenhuis een daling te zien is van het aantal mensen met een corona besmetting kan ook ons hospice weer afschalen. In deze intensieve periode mochten we voor een aantal gasten met covid-19 zorgen. We zijn blij dat we dit hebben kunnen doen. En we zijn natuurlijk nog gelukkiger dat het virus lijkt af te vlakken. Op dit moment nemen we weer gasten op zonder een (verdenking van) coronabesmetting. Ons gebouw is geschikt om gelijktijdig ook patiënten mét een (verdenking van) coronabesmetting op te nemen.

4 april 2020

In overleg met de regio Noordwest Veluwe en het Sint Jansdal is besloten dat Hospice De Regenboog met ingang van vandaag een Covidhospice is. We nemen nu alleen patiënten op die bewezen Covid-19 patient zijn of daar ernstig op verdacht worden. Andere gasten zijn in overleg verplaatst naar hospices in de omgeving. U kunt er hier meer over lezen.

Maatregelen vanwege corona/covid-19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *