Maatregelen vanwege corona/covid-19

25 maart 2022

Met ingang van vandaag zijn alle coronamaatregelen binnen het hospice opgeheven. Uiteraard houden we ons nog aan de algemene regels die nog gelden: 

 • Bij klachten van verkoudheid, hoofdpijn en koorts niet op bezoek komen, ook al gaat het om heel milde klachten
 • Graag regelmatig de handen wassen. 
 • Hoest/nies in de elleboog of in een weggooizakdoekje.

We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat het voor veel van onze gasten prettig is dat er maximaal twee gasten per bezoek langskomen. Dit is wat ons betreft geen verplichting, maar wel een advies. 

25 februari 2022

Vanwege de kwetsbaarheid van ons werk houden we voorlopig de voorzorgsmaatregelen die u onder 6 januari kunt lezen nog aan. 

6 januari 2022

Vanwege de snelle stijging van de coronabesmettingen scherpen we onze maatregelen binnen het hospice weer aan. Zo zal het personeel weer FFP maskers dragen op de gastenkamers. Dit is het huidige bezoekbeleid:

 • Bij klachten van verkoudheid, hoofdpijn en koorts testen en niet op bezoek komen, ook al gaat het om heel milde klachten;
 • In het hospice hanteren wij de 1,5 meter afstand;
 • Er zijn geen beperkingen in het aantal bezoekmomenten op een dag, per bezoekmoment is er wel een maximum van twee bezoekers, liefst uit 1 huishouden. We waarderen het als u de rustperiode tussen 13.00 en 15.00 respecteert;
 • In de algemene ruimtes en bij loopbewegingen wordt er een chirurgisch mondkapje gedragen, deze wordt door het hospice verstrekt;
 • Bij binnenkomst en bij het verlaten van het hospice graag uw handen desinfecteren.

12 november 2021

Naar aanleiding van de laatste persconferentie formuleren we ons bezoekersbeleid nu op deze manier: 

 • Bij klachten van verkoudheid, hoofdpijn en koorts niet op bezoek komen, ook al gaat het om heel milde klachten;
 • In het hospice hanteren wij de 1,5 meter afstand;
 • Er zijn geen beperkingen in het aantal bezoekmomenten op een dag, per bezoekmoment is er wel een maximum van twee bezoekers. We waarderen het als u de rustperiode tussen 13.00 en 15.00 respecteert;
 • In de algemene ruimtes wordt er door het bezoek een mondkapje gedragen en wordt er 1,5 meter afstand gehouden;
 • Bij binnenkomst en bij het verlaten van het hospice graag uw handen desinfecteren.

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking!

14 september 2021

We houden ons aan de algemeen geldende richtlijnen van de RIVM. Dat betekent dat we u vragen om niet naar het hospice te komen als u klachten heeft van verkoudheid, hoofdpijn en koorts. Tijdens het verlenen van zorg zal de verpleegkundige en vrijwilliger wel een mondkapje dragen als ze binnen de 1,5 meter van de gast komen.

De woonkamer kan weer gebruikt worden. Het is fijn als bezoek van verschillende families ook gebruik maakt van de verschillende zitjes in de woonkamer.

26 mei 2021

Nu de besmettingen van het coronavirus afnemen willen we het bezoekbeleid verruimen. Per dag is er ruimte voor drie bezoekmomenten, per bezoekmoment zijn er 2 bezoekers welkom. Ook willen we langzaam gaan starten met het openstellen van de huiskamer voor de gasten. Bij opname worden daarover afspraken gemaakt met de gast. Tevens gelden nog deze afspraken:

 • Bij klachten van verkoudheid, hoofdpijn en koorts niet op bezoek komen;
 • Bezoek wordt nog steeds geregistreerd via deQR-code. Zie verder hieronder bij 5 oktober.
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst.
 • Bezoek draagt een mondkapje tijdens verplaatsingen in het gebouw. In de gastenkamer mag het mondkapje af.
 • Bezoek wordt in principe ontvangen in de gastenkamer tenzij er andere afspraken zijn gemaakt.
 • Bij vertrek ook de handen desinfecteren.
 • Als u vertrekt neemt u ook de kortste weg naar buiten. We begrijpen het als u hierdoor de vrijwilligers of verpleegkundigen niet kunt groeten.

20 april 2021

De persconferentie leverde net als de vorige twee voorgaande persconferenties geen nieuwe maatregelen of versoepelingen op voor ons hospice. De voorzorgsmaatregelen van 16 december zijn nog van kracht.

2 februari 2021

De persconferentie van vandaag levert geen nieuwe maatregelen op voor ons hospice. Uiteraard is de avondklok van toepassing op bezoekers. De regels hieronder gelden nog steeds.

16 december 2020

Na aanleiding van de persconferentie van 14 december, zijn wij genoodzaakt het bezoekbeleid aan te passen. De volgende maatregelen gelden vanaf woensdag 16 december:

 • Bij klachten van verkoudheid, hoofdpijn en koorts niet op bezoek komen;
 • Alleen bezoek uit de eerste lijn is welkom (partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters). Met daarbij de inachtneming van de rustperiode tussen 13.00 en 15.00.
 • Er mogen twee personen per keer op bezoek komen, deze personen komen uit 1 huishouden.
 • Bezoek wordt nog steeds geregistreerd via deQR-code. Zie verder hieronder bij 5 oktober.
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst.
 • Bezoek draagt een mondkapje tijdens verplaatsingen in het gebouw. In de gastenkamer mag het mondkapje af.
 • Bezoek wordt ontvangen in de gastenkamer en niet in de huiskamer.
 • Bij vertrek ook de handen desinfecteren.
 • Als u vertrekt neemt u ook de kortste weg naar buiten. We begrijpen het als u hierdoor de vrijwilligers of verpleegkundigen niet kunt groeten.

5 oktober 2020

Met ingang van vandaag vragen we iedereen die het hospice binnen komt zich te registeren. Het gaat om een korte gezondheidscheck en een registratie van bezoekers die we kunnen raadplegen als er een bron- en contactonderzoek nodig mocht zijn. De registratie gebeurt online. U krijgt toegang tot het registratieformulier middels een QR-code. Deze vindt u op de tafel bij de ingang van het hospice. Hier ziet u ook pompje met handalcohol. Na registratie en het desinfecteren van uw handen kunt u het hospice binnenkomen.
Als het echt niet lukt met de QR-code kunt u een papieren formulier invullen, deze vindt u ook op de tafel bij de ingang. U ziet daar een brievenbus staan waar u het formulier in mag doen.
We gaan uw gezondheidscheck niet actief bekijken. We vertrouwen erop dat u zelf beslist dat u naar huis gaat als u een keer ‘ja’ hebt moeten invullen. Als u in de categorie hooikoorts etc. valt kunt u even overleggen met de verpleegkundige of coördinator.

De gezondheiddscheck en de registratie moet iedere keer dat u komt gebeuren omdat er bij een mogelijke bron- en contactonderzoek teruggegrepen moet kunnen worden op 48 uur voordat de persoon die positief getest is op corona de klachten kreeg. De gegevens op papier worden daarna in een gesloten box bewaard. De onlinegegevens worden door ServeIT ongezien verwerkt, met hen hebben we een verwerkingsovereenkomst gesloten voor alle digitale gegevens. Zodra het kan worden de gegevens weer verwijderd.

Een QR code wordt gelezen met een QR-scanner.Deze vind u in de Google Play Store of in de App Store. Als u dit bericht op uw telefoon leest, klikt u voor Android hier en voor een Iphone hier.

U hoeft zich overigens niet af te melden als u weer naar huis gaat.

1 juli 2020

We blijven ons houden aan de voorzorgsmaatregelen die de overheid ons adviseert. Daarom blijven zoveel mogelijk vrijwilligers thuis. Kookvrijwilligers koken nog steeds voor ons, maar doen dat thuis en geven het bereide eten af bij de voordeur. We vragen bezoekers zich te registreren op de gastenkamers.
We hebben ook besloten dat Branchemeeting 2020, het jaarlijkse moment van deskundigheidsbevordering voor zorgprofessionals in onze regio doorgaat. Maar wel online.

1 mei 2020

Van 4 april tot 30 april was Hospice De Regenboog een Covidhospice. Omdat bij huisartsen en het ziekenhuis een daling te zien is van het aantal mensen met een corona besmetting kan ook ons hospice weer afschalen. In deze intensieve periode mochten we voor een aantal gasten met covid-19 zorgen. We zijn blij dat we dit hebben kunnen doen. En we zijn natuurlijk nog gelukkiger dat het virus lijkt af te vlakken. Op dit moment nemen we weer gasten op zonder een (verdenking van) coronabesmetting. Ons gebouw is geschikt om gelijktijdig ook patiënten mét een (verdenking van) coronabesmetting op te nemen.

4 april 2020

In overleg met de regio Noordwest Veluwe en het Sint Jansdal is besloten dat Hospice De Regenboog met ingang van vandaag een Covidhospice is. We nemen nu alleen patiënten op die bewezen Covid-19 patient zijn of daar ernstig op verdacht worden. Andere gasten zijn in overleg verplaatst naar hospices in de omgeving. U kunt er hier meer over lezen.

Alle berichten in: Nieuws