aanmelden voor Branchemeeting 2021 hospice nunspeet

Zoals elk jaar wordt er in de week van de Palliatieve zorg een branchemeeting georganiseerd door Hospice De Regenboog uit Nunspeet en Netwerk Palliatieve Zorg NoordWest-Veluwe. Het bijscholingsmoment zal plaatsvinden op donderdag 7 oktober van 19.00-21.00 uur. Op deze pagina lees je meer over de inhoud van de Branchemeeting 2021. Wilt u zich direct aanmelden, dan klikt u eenvoudig hier. U kunt de uitnodiging ook in PDF formaat lezen (en printen voor uw prikbord)

Het thema is Hoop sterft als laatste

Artsen en verpleegkundigen/verzorgenden vinden het soms moeilijk om te gaan met ongeneeslijk zieke patiënten die ondanks alles hoop houden. Corine Nierop – van Baalen, verpleegkundig specialist oncologie in HMC Antoniushove, schreef voor hen de handreiking: ‘Omgaan met hoop’. Het doel van de handreiking is om zorgverleners te ondersteunen in het omgaan met hoopvolle, palliatieve patiënten.

Corine laat op Branchemeeting 2021 zien welke processen een rol spelen bij het koesteren van hoop en dat het niet gaat om ontkenning.
Als humanistisch raadsman begeleidt Willem Blokland mensen bij hun levensvragen en problemen. De vrees verlamt en de hoop doet leven. Hij komt vaak patiënten tegen die gevangen zitten tussen hoop en vrees. Dat leidt soms tot bijzondere situaties.

Doelstelling Branchemeeting 2021

Zorgverleners hebben inzicht in hun eigen waarden en normen rondom hoop en ongeneeslijke zieken en weten wat ze hierin lastig vinden en hoe ze om kunnen gaan met hoopvolle palliatieve patiënten.

Programma Branchemeeting Palliatieve zorg 2021

Branchemeeting 2021 is een samenwerking tussen Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe en Hospice De Regenboog in Nunspeet. De aanmelding verloopt net als voorgaande jaren via het netwerk. Via de knop hieonder kunt u zich direct aanmelden.

ProgrammaLiveStream
18.45InloopInlogmogelijkheid
19.00WelkomWelkom
19.05Spreker Corine Nierop – Handreiking omgaan met hoopIdem
19.45Tijd voor koffieIdem
19.55Spreker Willem Blokland – Humanistische benadering van hoop en vreesIdem
20.35Vragen stellen aan het panelVragen stellen via Whatsapp
21.00DankwoordIdem
21.15AfsluitingIdem

Sprekers

Corine Nierop- van Baalen

Verpleegkundig specialist oncologie HMC, postdoc
onderzoeker/ docent lectoraat oncologische zorg bij Haagse Hogeschool Den Haag

Willem Blokland

Humanistisch raadsman. Hij is verbonden aan de Centra voor Levensvragen NW Veluwe, Eemland en ZO Utrecht. Hij werkte lange tijd in de oncologische- en palliatieve zorg en onderwijs in het UMC Utrecht. In zijn werk ligt het accent op: veerkracht, zingeving, aandacht & mindfulness, verlies & rouw, existentiële crisis en palliatieve zorg.

Branchemeeting 2021 in het kort

DoelgroepZorgverleners NW Veluwe
DatumDonderdag 7 oktober 2021
Tijd19.00-21.00
PlaatsOpstandingskerk te Nunspeet en via live-stream (details volgen later)
KostenEr zijn geen kosten aan verbonden
AccreditatieIs aangevraagd vanuit IKNL i.s.m. Fibula

Aanmelden

De aanmelding voor de online Branchemeeting 2021 is geopend. We vinden het leuk als hele teams meedoen met de scholing, maar de inschrijving kan alleen individueel. Via de knop hiernaast gaat u direct naar de inschrijfmodule.

U kunt hier de uitnodiging in PDF bekijken.