Persbericht vanuit de SGP: Op vrijdag 17 februari brengt SGP-voorman Kees van der Staaij een bezoek aan Hospice de Regenboog in Nunspeet. In de hospice krijgt hij een korte uitleg en voert hij gesprekken met onder anderen medewerkers en familieleden.

De SGP vraagt nadrukkelijk aandacht voor de palliatieve zorg. Volgens het partijprogramma moet er meer geld naartoe, moet er een hulplijn komen voor mensen met vragen en moet er in de opleiding van artsen en verpleegkundigen meer aandacht zijn voor palliatieve zorg. “Het leven is een kostbaar geschenk. Daar moeten we juist ook als het einde nadert, heel zorgvuldig en liefdevol mee omgaan”, aldus Van der Staaij.

Kees van der Staaij bezoekt hospice Nunspeet
Getagd op:

2 gedachten over “Kees van der Staaij bezoekt hospice Nunspeet

• Goede palliative zorg is het beste antwoord op de roep om euthanasie! Helaas ontbreekt het ook in Nederland nog vaak aan adequate pijnbestrijding.
    Ook helaas: palliatieve zorg afficieert zich in Nederland meestal als terminale zorg. Als je dat in de tweede zin van je openingspagina op de website zet wil niemand meer palliatieve zorg zoals het bedoeld is: vanaf het moment van de diagnose. En dat is echt nodig. Zo blokkeer je de ontwikkeling van palliatieve zorg. Ook bij Hospice de Regenboog!

1. Bedankt voor uw reactie en aanvulling. Binnen ons hospice richten we ons op de palliatieve zorg in de laatste fase van het leven. Vanuit ons expertisecentrum (die nu nog ontbreekt op de website) maken we ons hard voor de palliatieve zorg direct na de diagnose zoals u beschrijft. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van de informatieavonden ‘Van Betekenis’ maar ook door regelmatige overleggen en casesbesprekingen met ketenpartners in onze regio. Juist om de palliatieve zorg breed en vroegtijdig onder de aandacht te brengen.