De Regenboog maakt deel uit van een geïntegreerd aanbod van palliatieve terminale zorg in de regio. Er is een intensieve samenwerking met huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgorganisaties. We nodigen bijvoorbeeld regelmatig de huisartsen van de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek en van de plaatsen Garderen, Uddel en Hierden uit voor een gezamenlijke bijscholing.

We nemen deel aan het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe. Dit is een netwerk dat u als gast informatie geeft over palliatieve terminale zorg maar het is ook een netwerk dat staat voor de professionalisering van de zorg. Ook zijn we lid van de VPTZ, de vereniging voor Vrijwillige Terminale Thuis Zorg. En tenslotte zijn we aangesloten bij de Associatie Hospice Zorg.

Samenwerking met andere zorginstanties

Als kleinschalige organisatie willen we ook samenwerken met andere organisaties om bepaalde diensten te kunnen aanbieden. Zo wordt bijvoorbeeld de behandeldienst van Het Baken ingezet voor onze gasten.

Samen met maatschappelijke organisaties in Nunspeet bieden we Van Betekenis aan. Het zijn gespreksavonden of informatieavonden waar onderwerpen ter sprake komen die te maken hebben met de laatste fase van het leven. Zo is er bijvoorbeeld een avond geweest over het levenstestament.

Samenwerking met ondernemers uit Nunspeet en omgeving

Al sinds de bouw en inrichting van ons gebouw werken we heel prettig samen met de ondernemers uit Nunspeet, Elburg, Oldebroek en omgeving. We worden ook regelmatig belangeloos geholpen. Omdat we geen bedrijven willen vergeten noemen we hier geen namen.

Wilt u ook iets betekenen voor het Hospice? Neem eens contact op met de coördinatoren via info@hospicenunspeet.nl. Misschien wilt u wel adverteren in onze jaarlijkse hospicekrant. Hier leest u daar meer over.