Op zaterdag 12 oktober is het de Internationale Dag van de Palliatieve zorg. Traditiegetrouw openen veel hospices hun deuren voor het publiek. Ook wij doen hieraan mee. Van 10.00 tot 14.00 zijn bezoekers van harte welkom op de open dag in Hospice Nunspeet, zoals we door veel mensen genoemd worden.

Programma

Tijdens uw bezoek in het hospice laten we zien hoe het er in een hospice aan toegaat. Om ervoor te zorgen dat u echt alles kunt zien gaat u in een carrouselvorm verschillende informatiestations langs. Zo krijgt u behalve een rondleiding ook toelichting op het werk van de verpleegkundigen, inzicht in wat we bieden aan kinderen met rouwverwerking en kunt u kennismaken met de complementaire zorg (handmassage).

In de hal en woonkamer zijn er verschillende lekkernijen, kaarten en andere producten te koop. Met de opbrengst daarvan willen we het hospice nog meer huiselijkheid en warmte geven. Stichting Vrienden van Hospice De Regenboog is ook aanwezig.

Lezing

Dit jaar kunt u ook een (laagdrempelige) lezing bijwonen. In deze lezing willen we het hebben over dat gesprek dat je moet gaan voeren als je net te horen hebt gekregen dat je ernstig ziek bent. Hoe zou je dat kunnen aanpakken?

Open dag Hospice Nunspeet

Veel mensen komen even naar de open dag in Hospice Nunspeet omdat ze graag willen weten hoe het er aan toegaat in een hospice. Sommigen komen omdat ze in de buurt wonen of omdat ze overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen. Anderen zijn de mogelijkheden van zorg aan het verkennen omdat er sprake is van ziekte binnen de familie.

Wat uw reden ook is, we zijn u graag van dienst. Als we tijdens de open dag niet voldoende tijd hebben om te praten maken we graag een afspraak met u om het gesprek in alle rust te kunnen voeren.

Open dag in Hospice Nunspeet