Op 3 mei 2010 gingen de deuren van De Regenboog in Nunspeet voor het eerst open. Hieraan gingen jaren van voorbereiding vooraf. Met dankbaarheid, blijdschap en trots kunnen we vandaag zien dat het niet voor niets is geweest. Het hospice bestaat 10 jaar en heeft een echte warme plek gekregen in de gemeenschap van Nunspeet en omgeving.

We vieren dit tweede lustrum onder het thema ‘Met hart en handen’.

Lisa van Moort heeft een mooi logo ontworpen waarin dit thema wordt uitgebeeld. U ziet twee handen die gevouwen zijn in de vorm van een hart. Op de handen ziet u kleine vormen. Deze staan symbool voor de zorg die uit de handen komt. Iedere medewerker doet het op zijn eigen manier. En voor iedere gast is de geboden zorg uniek. Het zijn handen die we in eenslaan. Het zijn handen die we regelmatig ook vouwen.

We willen alle inwoners van Nunspeet en omgeving hartelijk bedanken voor alle warmte, liefde en betrokkenheid die we de afgelopen 10 jaar hebben ontvangen. Steeds weer staan verenigingen, ondernemers, kerken en inwoners voor ons klaar. Op allerlei manieren merken we dat we echt een plek hebben binnen de samenleving.

Dat het hospice 10 jaar bestaat wilden we groots vieren met vrijwilligers en belangstellenden. Maar dat gaat niet vanwege het corona virus waar we in dit dorp zo veel mee te maken hebben. Het hospice was de afgelopen tijd een coronahospice en we zagen van dichtbij alle onrust en verdriet die het covid-19 virus met zich meebrengt. Daar passen nu geen slingers en vlaggen bij.

We wensen jullie veel sterkte en gezondheid toe!

Klein feestje met medewerkers

Op vrijdag 8 mei wilden we eigenlijk een mooi feest vieren met vrijwilligers. En voor de avond hadden we een mooi avondprogamma in gedachten. Gelukkig konden we op ludieke wijze onze medewerkers bezoeken nu ze niet naar ons konden komen. Misschien heeft u ze wel gezien op de bakfiets of de openluchtmini. Met het filmpje hieronder geven we een kleine impressie van de avond.

Hospicemagazine

Op 28 april 2020 is het hospicemagazine verspreid in ons verzorgingsgebied. Hierin kijken we terug op 10 jaar zorgen met hart en handen. Het was helaas niet mogelijk om het ook huis aan huis te verspreiden in Vierhouten. Woont u in Vierhouten, dan kunt u het magazine afhalen bij Supermarkt Mulder. Als u door de ja/nee stikker op uw brievenbus het hospicemagazine niet krijgt kunt u een exemplaar ophalen bij het hospice. Op deze pagina kunt u het magazine digitaal lezen.