Op dinsdag 15 juni 2021 is er een digitale bijeenkomst over ‘In gesprek over de laatste levensfase. U bent van harte welkom van 19.30 tot 21.00 uur met al uw vragen. De avond is digitaal. Maar geen paniek. Want na aanmelding vertellen we u precies hoe u mee kunt doen.

In februari 2021 is er een Webinar gehouden door de gemeente Nunspeet. Deze ging over rouw als gevolg van een overlijden door Corona. Daar was veel belangstelling voor. De bijeenkomst is via YouTube al bijna 700 keer bekeken. Onder in dit nieuwsbericht kunt het webinar ook bekijken. Via deze link kunt u een terugblik lezen.

In gesprek met de burger

We hebben beloofd een vervolg te geven aan het webinar. Want praten over rouw is belangrijk. Rouw begint vaak al bij het afnemen van de gezondheid door ziekte of door ouderdom. Wat kan er dan al veel op je afkomen aan vragen en dilemma’s. Rouw begint dus al voor het sterven daadwerkelijk plaatsvindt.
Er lijkt steeds meer behoefte te zijn om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Toch is praten over de laatste levensfase niet het meest gemakkelijke onderwerp. Het wordt daarom vaak zo lang mogelijk uitgesteld.
En dan komt het moment dat beter worden niet meer mogelijk is. In deze laatste levensfase zien we de lichamelijke krachten af nemen. Pijn, andere ongemakken en de afhankelijkheid van andere mensen kunnen toenemen.
Wat is belangrijk voor u wanneer uw gezondheid achteruitgaat? Weet uw naaste wat u in een dergelijke situatie wel of niet wil? Heeft u uw wensen ooit besproken en op papier vastgelegd? In gesprek over de laatste levensfase, daar gaat het over tijdens de online bijeenkomst.

Digitale bijeenkomst in gesprek over de laatste levensfase

Graag willen wij u uitnodigen voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 15 juni van 19.30 tot 21.00. We willen met u in gesprek te gaan over de bovengenoemde vragen. De avond zal er als volgt uitzien:

  • Welkom door burgemeester B. van de Weerd.
  • Inleiding op het onderwerp door Gerrinda van der Veen, directeur van Hospice De Regenboog.
  • Presentatie over onderwerpen die langskomen in het gesprek over de laatste levensfase door Anita Bultman, gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg.
  • Bespreken van vragen en stellingen in groepjes. Gespreksleiders zijn: Wim Visser, coach; Anita Bultman, gespecialiseerd palliatief verpleegkundige; Johan Hettema, huisarts en Christiaan Kapaan, maatschappelijk werker, bij het Venster.
  • Afsluiting door Wim Visser.

Vanwege de coronamaatregelen zal de bijeenkomst digitaal zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat een digitale bijeenkomst wat drempels opwerpt. We gaan u echter zo goed mogelijk helpen door u een duidelijke uitleg te geven over het inloggen voor deze bijeenkomst. Nadat u zich heeft opgegeven, nemen we contact met u op. Wellicht dat iemand uit uw eigen kring kan ondersteunen?

U kunt zich aanmelden door te bellen naar het hospice 0341-250962. U kunt ook een e-mail sturen naar:
info@hospicenunspeet.nl. In de mail graag even uw telefoonnummer vermelden.

Met vriendelijke groet,
Anita Bultman, verpleegkundige Hospice De Regenboog
Gerrinda van der Veen, directeur Hospice De regenboog.
Wim Visser, Coach

Werkt de video niet, klik dan hier: https://www.youtube.com/watch?v=ihnJNuWqDY8

Digitale bijeenkomst: In gesprek over de laatste levensfase

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *