Morgen 13 oktober is het de internationale dag van de palliatieve zorg. Door heel het land zetten hospices de deuren open om mensen te laten zien wat er allemaal gebeurd in een hospice. Kom ook naar de open dag in hospice De Regenboog. Dan laten we u ook zien wat palliatieve zorg inhoudt.

Open dag in hospice De Regenboog

U bent op 13 oktober van harte welkom om ons hospice te komen bekijken. En niet alleen kijken: we hebben een doorlopende presentatie in de koffiekamer. Als u de presentatie bekeken hebt weet u echt een stuk meer over de palliatieve zorg. Vragen als ‘wie is de grondlegger van de palliatieve zorg’ en ‘wanneer komt iemand in aanmerking voor een verblijf in een hospice’ komen aan de orde.

Vragen die u ook aan de aanwezige verpleegkundigen en coördinator kunt stellen. Tijdens de open dag kan er niet te lang worden stil gestaan bij uw persoonlijke situatie. We maken daar graag een afspraak voor op een ander tijdstip. Ga niet naar huis, zonder dat u een antwoord hebt gekregen of een afspraak hebt gemaakt.

Voor wie is de open dag geschikt?

De open dag is geschikt voor alle leeftijden. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er veel mensen even willen komen kijken in het hospice waar ze zo vaak iets over horen tijdens een concert of een kerkblaadje. Veel mensen komen ook echt om te kijken hoe het eraan toegaat in een hospice, bijvoorbeeld omdat ze binnen de familie te maken hebben met ziekte. Een open dag is dan een mooi moment om ‘under cover’ even te kijken.

De open dag in hospice De Regenboog is ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk. Op dit moment hebben we vacatures voor zorgvrijwilliger en voor een kookvrijwilliger.

Open dag of open uren

We willen rekening houden met de gasten die momenteel bij ons verblijven. Daarom zetten we onze deuren alleen open tussen 10.00 en 13.00 uur. Dat is een korte tijd, maar u bent echt van harte welkom. We zijn trots op ons hospice en vertellen er graag over.

Verkoop

Een open dag zonder verkoop is geen open dag. Ook dit jaar zijn er weer van allerlei (zelfgebakken) lekkernijen, kaarten en andere producten te koop. Ook hebben we weer een kunstexpositie in onze gangen die echt de moeite waard is om te bekijken. En we hebben ook een vraag voor u: hoeveel rolletjes pepermunt zitten er in de glazen pot? De winnaar gaat naar huis met een leuke bon.

Vacature voor bestuurslid van de Stichting Vrienden

U weet, als hospice willen we kleinschalig blijven. Daarom zijn inkomsten via sponsoracties en donaties altijd erg welkom. Die worden gebruikt om de kleinschaligheid en vooral de huiselijkheid van ons hospice te kunnen volhouden. Wilt u donateur worden, dat zou geweldig zijn.

Momenteel is er ruimte voor een nieuw bestuurslid van de Stichting Vrienden van Hospice De Regenboog. Tijdens de open dag kunnen we u daar meer over vertellen.

Praktisch

In de straten rond het hospice kan volgens het normale verkeersreglement geparkeerd worden. Op ‘de berg’ zal snel niet voldoende ruimte zijn. We hebben een goede verstandhouding met onze buren en dat willen we graag zo houden. Wilt u daarom alleen parkeren waar het echt kan en mag.

Alles klaar voor de open dag in hospice De Regenboog